Dynamo poelie

De dynamo  poelie is een onderdeel dat steeds vaker wordt gebruikt. De dynamo poeliel is de ideale oplossing voor de laatste generatie motoren en voor de toenemende elektrische prestaties van dynamo's. Het compenseert grote traagheden en biedt verschillende voordelen aan het systeem, waaronder:

1. Reductie van trillingen aan de banden
2. Vermindering van de spanning variaties
3. Verhoging van de levensduur van het systeem
4. Vermindering van  lawaai

Tijdens de compressieslag daalt het toerental terwijl de arbeidsslag het toerental juist verhoogt. Dit arbeidsproces veroorzaakt dat de motor onregelmatig draait wat echter niet merkbaar is. Dit onregelmatige draaien van de motor wordt doorgegeven
van de krukas naar alle onderdelen die aangedreven worden door de V-snaar b.v.; alternator, V-snaarspanner, etc. Deze onderdelen hebben alle een verschillende massatraagheid, sommige zijn bestand tegen dit onregelmatig draaien, andere niet.

De alternator is het onderdeel met de grootste massatraagheid en deze is niet bestand tegen dit onregelmatig draaien. Dat betekent dat alle andere onderdelen zwaarder belast worden en vooral de V-snaar en de V-snaarspanner. Hierdoor moet van tijd tot tijd de V-snaarspanner bijgesteld worden om te voorkomen dat de V-snaar gaat slippen.

 Bosch logo

 Valeo logo

 Hitachi logo

 Motorola logo